Gå til indhold

Lovforslag om beskatning af kryptoaktiver udskydes

De nuværende regler for beskatning af kryptoaktiver er ikke tidsvarende. Derfor havde regeringen lagt op til at fremsætte et lovforslag med nye regler i foråret 2025. Men skatteminister Rasmus Stoklund ønsker mere dialog med interessenter og aktører på området. Derfor udskydes lovforslaget til senere i 2025.

Kryptoaktiver som eksempelvis bitcoins bliver mere og mere populære – og det anslås at ca. 300.000 danskere ejer kryptoaktiver. Men reglerne for beskatningen af kryptoaktiverne er ikke tidsvarende, hvorfor beskatningen har været en udfordring for både skattemyndighederne og de investorer, der ejer kryptoaktiver.

På den baggrund var der lagt op til, at de anbefalinger, som Skattelovrådet præsenterede i en rapport i oktober, skulle danne grundlag for et nyt lovforslag i foråret 2025. Lovforslaget skulle gøre beskatningsreglerne mere tidsvarende og samtidig sikre, at investorerne ville blive beskattet mere hensigtsmæssigt, end de gør i dag.

Siden rapporten udkom i oktober, har flere interessenter og aktører samt flere politiske partier udtrykt deres bekymring ved nogle af Skattelovrådets anbefalinger. Derfor vil skatteminister Rasmus Stoklund nu indhente flere input fra aktørerne og udskyde lovforslaget til senere i 2025.

”De nuværende beskatningsregler er ikke fulgt med kryptoaktivernes popularitet, så det er en bunden opgave, at vi sikrer nogle mere tidsvarende regler. Efter Skattelovrådets anbefalinger kom, har jeg haft et godt og konstruktivt fællesmøde med en række interessenter og aktører, og jeg vil gerne kvittere for deres gode input”, siger skatteminister Rasmus Stoklund, der nu vil blive klogere på det komplekse område, før han fremsætter et lovforslag:

”Vi må konstatere, at det kræver noget mere tid at finde den rette model for beskatning af kryptoaktiver. Derfor har jeg besluttet at udskyde lovforslaget og indhente yderligere input til det videre arbejde med at sikre en mere tidsvarende beskatning af kryptoaktiver, der både er fair og mere hensigtsmæssig – og hvor indberetningerne om gevinster og tab kan kontrolleres af skattemyndighederne”.

Pressekontakt:

Skatteministeriets pressefunktion:

Tlf. 72 22 23 24

E-mail: presse@skm.dk