Gå til indhold

Nu sænkes renten på gæld til det offentlige

Danskernes gæld til det offentlige skal ned. Derfor halveres rentetillægget den 1. juli, så danskere med gæld til det offentlige får bedre mulighed for at betale tilbage.

Danskernes gæld til det offentlige er steget til over 150 mia. kr. de seneste år. Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget, at renten sænkes fra den 1. juli. Rentenedsættelsen er et af en række tiltag i gældsaftalen fra sommeren 2022, der skal bremse og vende udviklingen i danskernes gæld til det offentlige.

”Den store gæld til det offentlige er ulykkelig både for den enkelte skyldner og for samfundet. Derfor sænker vi renten markant, så flere får mulighed for at betale det, de skylder. Samtidig styrker vi adgangen til at trække skyldnere direkte i lønnen. Det er et af vores mest effektive værktøjer i inddrivelsen af gæld til det offentlige”, siger skatteminister Jeppe Bruus.

Et af de mest markante tiltag i den nye lov er, at renten på gæld nu sænkes. Renten udgøres i dag af Nationalbankens udlånsrente med et tillæg på 8 pct. Nu halveres tillægget til 4 pct. Det forventes at have væsentlig betydning for udviklingen i gælden til det offentlige. Rentetilskrivninger alene har været med til at øge gælden med over 50 mia. kr. i perioden fra 2016 til 2022.

Styrket rådgivning til borgere
Den rådgivning, som frivillige organisationer på tværs af hele landet yder til gældsramte borgere, bliver også styrket.

”For mig har det været afgørende, at indsatsen går på to ben: Vi skal give den enkelte bedre muligheder for at komme ud af de økonomiske udfordringer, samtidig med at vi styrker gældsinddrivelsen”, siger skatteminister Jeppe Bruus.

Læs publikationen ”Renter udgør en stadig stigende del af gælden til det offentlige” her.

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk