Gå til indhold

Ny afgift skal begrænse unges brug af nikotinposer

Regeringen foreslår en ny afgift på nikotinposer, så en typisk dåse i fremtiden koster 11 kr. mere. Lovforslaget, der netop er sendt i høring, skal være med til at forhindre, at de unge generationer bliver afhængige af nikotin.

Fremtidens unge generationer skal ikke bare være røgfri, men også nikotinfri.

Regeringen vil derfor indføre en ny afgift på nikotinposer og er klar med det lovforslag, der fastsætter de nærmere regler om afgiftens størrelse, brug af stempelmærker m.m.

”Nikotin er skadeligt. Det er derfor vigtigt, at vi får sat en stopper for unges brug af nikotionposer. Det skal den nye afgift være med til at sikre”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Lovforslaget indeholder en afgift på 5,5 øre/mg nikotin, eller det der svarer til 11 kr. for en typisk dåse med 20 poser.

Regeringen har tidligere besluttet at hæve afgiften på cigaretter over to omgange for at begrænse forbruget, så en pakke cigaretter i gennemsnit kommer til at koste 60 kroner fra 1. januar 2022.

”Det er helt afgørende for folkesundheden, at især unge hverken begynder at ryge eller bruge nikotinposer”, siger Morten Bødskov.

Forslaget om den nye afgift er i høring frem til den 15. oktober. Derefter vil det blive behandlet af Folketinget med henblik på vedtagelse inden årsskiftet.

Regeringen har tidligere fremlagt en tobakshandleplan – læs mere her.

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk