Gå til indhold

Regeringen vil øge fradraget for fagforeningskontingenter

Fradraget for fagforeningskontingenter skal øges, og den danske model styrkes. Skatteministeren vil i marts fremsætte et nyt lovforslag, som samtidig giver danskerne flere penge mellem hænderne i en tid med store prisstigninger.

Et nyt lovforslag, der øger det maksimale fradrag for fagforeningskontingenter med 1.000 kroner og gør fradragsretten for private lønforsikringer betinget af indbetaling til en a-kassebidrag, bliver fremsat i dag.

”Vi skal styrke den danske model og vores fagforeninger, så indsatsen mod social dumping bliver endnu mere effektiv. Det er et øget fradrag for fagforeningskontingentet og en ændring af fradragsretten for private lønsikringer med til at sikre. Samtidig er forslaget en tiltrængt hjælpende hånd til de mange danskere, der lige nu døjer med historisk store prisstigninger på mad, strøm og mange andre dagligdags fornødenheder.”, siger skatteminister Jeppe Bruus.

Forslaget betyder, at fradraget fremover vil ligge på 7.000 kroner årligt. Samtidig vil fradragsretten for private lønforsikringer blive betinget af, at der er indbetales mindst 1.300 kr. i a-kassebidrag om året.

Det er med til at sikre flere penge mellem hænderne til danskerne i en periode, hvor inflationen gnaver i privatøkonomien. Samtidig styrker forslaget den danske model.

Lovforslaget bliver fremsat i dag den 29. marts 2023 og forventes vedtaget inden sommerferien.

Hele lovforslaget kan læses på Folketingets hjemmeside.

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk