Gå til indhold

Se den typiske boligskat med de nye boligskatteregler

Skatteministeriet har netop offentliggjort en ny boligskatteberegner, hvor boligejere kan se den typiske boligskat i deres kommune, når de nye boligskatteregler træder i kraft i 2024. Som noget nyt er det nu også muligt at se den typiske boligskat for sommerhuse.

Med Skatteministeriets nye boligskatteberegner kan boligejere se skattevirkningerne af de nye boligskatteregler for både parcelhuse, ejerlejligheder og sommerhuse i deres kommune.

Ved at indtaste kommune, boligtype og en samlet ejendomsværdi i den nye boligskatteberegner vises den typiske boligskat som følge af de gældende boligskatteregler, den typiske boligskat i 2024 som følge af de nye regler og en evt. skatterabat ved overgangen.

Det fremgår også af beregningen, om der typisk vil blive udbetalt kompensation for boligskat betalt af for høje ejendomsvurderinger i perioden 2011-2020, og hvor meget der typisk vil blive udbetalt.

Vejledende beregninger på baggrund af nye modelvurderinger

Boligskatteberegneren bygger på nye og opdaterede modelvurderinger fra Vurderingsstyrelsen og illustrerer den forventede virkning af de nye boligskatteregler og de nye ejendomsvurderinger i landets kommuner.

Beregninger foretaget via boligskatteberegneren er derfor vejledende, og de viste værdier er ikke et udtryk for, hvad man som boligejer med sikkerhed skal betale i boligskatter for en specifik ejendom.

Prøv boligskatteberegneren her