Gå til indhold

Skatteministeren indkalder Folketingets partier til drøftelser på spilområdet

Udviklingen på spilområdet går stærkt. Skatteminister Jeppe Bruus har indkaldt alle Folketingets partier til at starte drøftelser tirsdag den 16. maj af mulige initiativer på spilområdet.

Danmark har grundlæggende et velfungerende spilmarked, hvor der stilles krav til spiludbydere, og hvor forbrugerbeskyttelsen er høj. Desværre er der også væsentlige udfordringer knyttet til at spille for penge.

”Vi er lige nu vidne til en stærkt bekymrende udvikling, hvor antallet af danskere med pengespilsproblemer er fordoblet siden 2016. Samtidig ser vi, at rigtig mange børn og unge desværre også har problemer med pengespil. Det kalder på politisk handling. Derfor starter Folketingets partier og jeg nu drøftelser af, hvordan vi bekæmper udbredelsen af pengespilsproblemer”, udtaler skatteminister Jeppe Bruus.

Den seneste undersøgelse af danskernes pengespil viser, at næsten 500.000 danskere i 2021 havde et problem med pengespil i en eller anden grad. Omkring 29.500 personer har alvorlige problemer.

”Jeg er glad for, at der er en bred forligskreds på spilområdet. Jeg ser frem til at drøfte mulighederne med både forligskredsen og resten af Folketingets partier i håbet om at opnå bred enighed om nye spilinitiativer. I den forbindelse er jeg åben for at se på alle gode forslag”, siger skatteminister Jeppe Bruus.

Alle Folketingets partier er indkaldt til temadrøftelse med fokus på forebyggelse og behandling af spilafhængighed tirsdag den 16. maj 2023.  


Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk