Gå til indhold

Skatteministeriet offentliggør Skatteøkonomisk Redegørelse 2021

Skatteministeriet udgiver for fjerde gang publikationen Skatteøkonomisk Redegørelse, der går i dybden med analyser og beregninger af aktuel skattepolitik. Publikationen er i år i høj grad præget af den økonomiske situation under covid-19.

Skatteøkonomisk Redegørelse er den største publikation, som udkommer fra Skatteministeriets departement. 

Siden første udgivelse i 2017 har redegørelsen indeholdt kapitler, der analyserer hovedlinjerne i den aktuelle skattepolitik, og dette års redegørelse er ingen undtagelse.  

I år udkommer publikationen i en tid, hvor coronapandemien har haft en markant indflydelse på den førte politik. 

Særligt skattepolitikken har spillet en helt central rolle i regeringens hjælp til de danske virksomheder. Som man kan læse i redegørelsen, har Skatteministeriet stillet i alt godt 600 mia. kr. til rådighed i likviditet gennem rentefrie låneordninger og udskudte betalingsfrister. 

Publikationen indeholder blandt andet kapitler, der ser nærmere på grænsehandlen og boligområdet, ligesom også den grønne omstilling af vejstransporten bliver belyst. 

”Personligt er jeg også glad for, at regeringens grønne fokus ikke er blevet glemt under coronakrisen. I publikationen kan man læse om vores aftale om en grøn omstilling af vejtransporten, hvor vi har sat et mål om, at der skal køre en million grønne biler på de danske veje i 2030. En ambition, vi er i fuld gang med at indfri.”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Skatteøkonomisk Redegørelse bidrager til, at skattepolitikken bliver udviklet på et kvalificeret, sagligt og videnskabeligt grundlag. Samtidig er den også faglig oplysning til nysgerrige borgere og andre interesserede. 

Læs Skatteøkonomisk Redegørelse 2021 her:

Pressekontakt: 
Skatteministeriets pressefunktion: 
Tlf. 72 22 23 24 
E-mail: presse@skm.dk