Gå til indhold

99 procent af kontrollerede chauffører får ekstra skatteopkrævninger fra Skattestyrelsen

Stort set alle kontrollerede chauffører hos en internetbaseret kørselstjeneste kan se frem til at få en ekstra skatteopkrævning fra Skattestyrelsen. Det kommer som følge af et internationalt samarbejde, hvor Skattestyrelsen har modtaget oplysninger fra de hollandske skattemyndigheder.

Et samarbejde med de hollandske skattemyndigheder har gjort Skattestyrelsen i stand til at sende ekstra skatteopkrævninger ud til 99 pct. af kontrollerede chauffører fra en internetbaseret kørselstjeneste. Skattestyrelsen har færdigbehandlet 7.500 kontroller fordelt på ca. 2.400 personer, der har kørt i 2016 og 2017, og der er i alt sendt opkrævninger ud for 59 mio. kr.

”Resultatet viser, hvor vigtigt det er, at skattemyndighederne har fokus på nyere platforme, hvor folk tjener penge uden en ordinær ansættelse. Uanset ansættelsesforhold skal man betale den korrekte skat, og det har Skattestyrelsen nu hjulpet de her chauffører med”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Oplysningerne om de pågældende chauffører, der har kørt for den internetbaserede kørselstjeneste, har Skattestyrelsen modtaget fra de hollandske skattemyndigheder, hvorfra både navne på chaufførerne og nummerplader på de biler, chaufførerne har brugt, er blevet oplyst. Af hensyn til Skattestyrelsens tavshedspligt kan styrelsen ikke nævne navnet på den konkrete kørselstjeneste.

”Det flotte resultat havde ikke været muligt uden et tæt samarbejde med de hollandske skattemyndigheder. Det er virkelig et godt eksempel på, hvad vi kan lykkedes med, når vi dyrker det stærke internationale myndighedssamarbejde. Derfor er det også en del af regeringens samlede løft af skattekontrollen, at der skal mere fokus på myndighedssamarbejdet – både nationalt og internationalt”, siger skatteminister Morten Bødskov. 

I langt de fleste kontroller er der tale om forhøjelser af chaufførernes indtægter i de pågældende år, hvilket betyder tilsvarende højere skattebetaling, men i enkelte tilfælde drejer det sig også om nedjusteringer.​​

 

 

Faktaboks

  • Skattestyrelsen har fra de hollandske myndigheder modtaget oplysninger på ca. 4.500 borgere, der har kørt for den internetbaserede kørselstjeneste. Blandt dem har Skatte-styrelsen lavet en udvælgelse ud fra væsentlighed og risiko og kontrolleret de chauffører med de højeste indtjeninger. På det grundlag er ca. 2.400 borgere blevet kontrolleret.

  • På baggrund af Skattestyrelsens afslutning af kontrollerne fra kørselstjenesten vil ca. 1.200 personer blive sendt videre til de sociale myndigheder til vurdering af, om chaufførerne fx har været på overførselsindkomst i den samme periode, som de har tjent penge via den internetbaserede kørselstjeneste, uden at dette er blevet angivet.

  • Derudover er resultaterne af kontroller af ca. 450 af personer så grove, at Skattestyrelsens Straffesagsenhed skal tage stilling til, om der fx kan rejses krav om bøder, hvis chaufførerne har handlet groft uagtsomt.