Gå til indhold

Aftaler om det offentlige arbejdsmarked i hjemsendelsesperioden

Regeringen og det offentlige arbejdsmarkeds parter har på tværs af det offentlige område indgået aftaler om offentlige ansattes afvikling af frihed i hjemsendelsesperioden.

Alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, blev fredag 13. marts hjemsendt i to uger med fuld løn. Mandag blev hjemsendelsesperioden forlænget til og med den 13. april 2020.

Parterne på det offentlige arbejdsmarked har indgået aftaler om de offentlige ansattes afvikling af frihed i hjemsendelsesperioden gældende fra den 28. marts til den 13. april 2020.

Aftalerne for det offentlige arbejdsmarked bygger - ligesom aftalerne for det private arbejdsmarked – på princippet om, at alle bidrager til at få Danmark bedst muligt igennem den ekstraordinære situation, Danmark står i.

Aftalerne indebærer blandt andet, at alle medarbejdere, som ikke varetager opgaver i hele eller dele af perioden fra den 28. marts til den 13. april 2020, holder fri i op til 5 dage. Det er arbejdsgiveren, der på baggrund af aftalerne, der er indgået, vurderer og beslutter, hvilke medarbejdere, der skal holde fri.

Formået med aftalerne er blandt andet at undgå, at der er en for stor mængde ferie eller afspadsering til afvikling efter Corona-krisen, hvor der vil være behov for en stor indsats fra både offentligt og privatansatte til at få gang i aktiviteten i samfundet igen.