Gå til indhold

Alt for mange unge er afhængige af at spille om penge – ny platform samler al information ét sted

Spillemyndigheden lancerer hjemmesiden ”StyrPåSpillet”, der er det nye samlingspunkt for information og viden om pengespil og spilafhængighed.

Op mod 32.000 unge under 18 år har spillet om penge online det seneste år, selvom det er ulovligt. De unge kan fx have spillet på sider uden dansk tilladelse eller på skinbettingsider på det ulovlige spilmarked. Samlet set har op mod 500.000 danskere problemer med pengespil. Det er en fordobling fra 2016 til 2021. Det er voldsomme og bekymrende tal.

”Vi skal passe på vores børn og unge – særligt på spilområdet, hvor udviklingen går vanvittigt stærkt online. Op mod 32.000 personer under 18 har spillet ulovligt om penge det seneste år – og alt for mange udvikler spilafhængighed i en alt for tidlig alder. Det skal vi have gjort noget ved. Med StyrPåSpillet får forældre og pårørende et værktøj, der hjælper med at finde al information om pengespil og spilafhængighed”, siger skatteminister Jeppe Bruus.

StyrPåSpillet samler information om pengespil og spilafhængighed ét sted. Her er der informationsmateriale til forældre og pårørende om, hvordan man håndterer problemer med pengespil. Samtidig er der undervisningsmateriale til skolelærere og andre fagpersoner, ligesom der er tal og fakta, som børn kan bruge i skoleopgaver. Indholdet vil blandt andet være artikler, videoer og podcasts.

”Jeg er rigtig glad for, at vi kan præsentere StyrPåSpillet. Det gør det nemmere for forældre, fagpersoner, børn og unge at finde relevant og aktuel viden om pengespil og spilafhængighed. Det er vores håb, at rigtig mange vil bruge platformen. Platformen er et supplement til hjælpelinjen StopSpillet, hvor det fortsat er muligt at ringe til og få hjælp fra uddannet personale”, udtaler Anders Dorph, direktør i Spillemyndigheden.

Folketinget har afsat 30 mio. kr. til indsatsen mod spilafhængighed fra 2023-2025. Spillemyndighedens nye vidensplatform er et blandt flere initiativer, der skal styrke informationsindsatsen til og om børn og unges spilafhængighed.

Udover StyrPåSpillet lancerer Spillemyndigheden i december 2023 også en landsdækkende informationskampagne om pengespil, der er målrettet børn og unge.

Læs mere om StyrPåSpillet her

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk