Gå til indhold

Flertal fordobler grænsen for indskud på børneopsparinger

Regeringen og Dansk Folkeparti har nu vedtaget at fordoble beløbet, der kan indsættes på en børneopsparing, fra 3.000 kr. til 6.000 kr. om året. Nu får forældre bedre mulighed for at give deres børn et godt rygstød ud i voksenlivet, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Unge får fremover mulighed for at have markant mere stående på bankbogen, når de flytter hjemmefra. Folketinget har netop vedtaget et lovforslag, der fordobler det beløb, som forældre kan sætte ind på en børneopsparing, uden at der skal betales skat af renter mv.

I dag kan der indsættes 3.000 kr. om året og maksimalt 36.000 kr. i alt ind på en børneopsparing, uden at der skal betales skat af renteindtægter mv. Med det netop vedtagne lovforslag kan der allerede i 2018 sættes op til 6.000 kr. ind om året – dog maksimalt 72.000 kr., indtil barnet får udbetalt sin børneopsparing.

”Vi har et stort ønske om at give forældre og bedsteforældre bedre mulighed for at sikre deres børn og børnebørn en god start på voksenlivet. Det bliver heldigvis nu til virkelighed. Det glæder mig, fordi det kan give flere unge en hjælpende hånd, når de fx skal have deres kørekort eller betale indskud til deres nye lejlighed”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Det er første gang siden ordningens indførelse i 1972, at der permanent ændres på det beløb, som årligt kan indskydes på en børneopsparing. Det maksimale samlede indskud blev i 1999 forhøjet til 36.000 kr.

Lovforslaget er en del af Finansloven for 2018, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti.