Gå til indhold

Historisk aftale om international selskabsbeskatning

Danmark sætter sammen med 135 lande hårdt ind over for skattely og sikrer retfærdig beskatning af de allerrigeste selskaber
Det er helt afgørende for sammenhængskraften i vores samfund, at verdens største og rigeste selskaber betaler den skat, de bør, på lige fod med alle andre. Dét gælder også tech-giganterne. Regeringen arbejder målrettet for, at ingen selskaber skal kunne indrette deres forretning, så de undgår at bidrage til fællesskabet.
 
Derfor er det glædeligt, at Danmark sammen med 135 andre lande – herunder alle de største økonomier – har indgået en skelsættende aftale, som bl.a. sikrer, at de store multinationale selskaber, der i dag indretter sig med henblik på at undgå beskatning, fremadrettet skal betale skat ligesom alle andre.
 
Skatteministeren udtaler: 
”Det er en historisk aftale, der for første gang nogensinde sætter en effektiv global bund under selskabsskatten og skaber en mere retfærdig beskatning af verdens største selskaber. 
 
Aftalen indebærer – helt i tråd med regeringens ambitioner – en global minimumsskat, som sikrer, at alle større selskaber med aktivitet i bare ét af de 136 lande i samarbejdet vil blive omfattet af minimumsskatten på 15 pct. Dermed får vi sat effektivt ind over for virksomheders skatteundgåelse og det evige ræs mod bunden for selskabsskat.
 
Aftalen indebærer også, at de allerstørste og mest profitable globale selskaber – herunder tech-giganterne – skal betale noget af deres skat dér, hvor deres brugere er. Hvis selskaberne tjener penge på brugere i fx Danmark, kommer de til også at skulle betale skat her.”  
 
Udenrigsministeren udtaler: 
”Den her aftale er en milepæl i kampen mod skattely og for retfærdig beskatning, som regeringen har sat sig i spidsen for, og som jeg selv har kæmpet for i årevis, allerede lang tid før jeg blev minister. Jeg glæder mig over, at Danmark sammen med 135 lande er nået til enighed om en ambitiøs aftale i OECD, der sikrer beskatning af de største og mest profitable selskaber – heriblandt tech-giganterne. Med aftalen sætter vi en effektiv stopper for et ræs mod bunden, når det gælder beskatningen af verdens største selskaber. 
 
Som udenrigsminister glæder jeg mig særligt over, at det med aftalen er tydeligt, hvordan internationalt samarbejde leverer konkrete resultater for almindelige borgere. Det er positivt i en tid, hvor det internationale samarbejde er under pres. Samtidig er aftalen et tydeligt tegn på fornyet internationalt amerikansk engagement og på det stærke transatlantiske samarbejde. Det viser den indflydelse, som europæiske lande og USA har, når vi står sammen.”
 
Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk