Gå til indhold

Indsats mod social dumping udløser rekordhøje skatteopkrævninger

Skattestyrelsens indsats mod social dumping har i 2023 ramt plet i mere end hver anden kontrol. Det har medført, at styrelsen har udsendt skatteopkrævninger for mere end 500 mio. kr.

I mere end et årti har Skattestyrelsen, politiet og Arbejdstilsynet indgået i et fælles myndighedssamarbejde, der skal sætte en stopper for social dumping. Myndighederne deltager i en række fællesaktioner, hvor Skattestyrelsen kontrollerer, om virksomhederne overholder reglerne på skatte- og afgiftsområdet. Nu viser nye tal fra Skattestyrelsen, at indsatsen slog rekord i 2023.

I 2023 førte de fælles myndighedskontroller således til, at Skattestyrelsen udsendte skatteopkrævninger for ca. 507 mio. kr. til virksomheder og arbejdstagere, hvor styrelsen fandt fejl eller snyd i skatte- og momsregistreringen. Det svarer til en stigning på mere end 60 pct. sammenlignet med året forinden. Det er samtidig et rekordhøjt resultat for indsatsen.

”Arbejde i Danmark skal følge dansk lovgivning og overholde spillereglerne for det danske arbejdsmarked. Indsatsen mod social dumping går målrettet efter dem, der bevidst snyder fællesskabet. Det rekordhøje provenu viser, at indsatsen gør en forskel”, siger skatteminister Jeppe Bruus.

Hver anden kontrol afslørede fejl eller snyd
Skattestyrelsen har i 2023 gennemført mere end 3.300 kontroller mod social dumping på arbejdspladser i hele landet, og heraf blev der fundet fejl eller snyd i 1.900 tilfælde. Det svarer til 57 pct. af kontrollerne.

”Vi kan se, at kontrollerne batter, når Skattestyrelsen finder fejl eller snyd i næsten 60 pct. af kontrollerne. Der er fortsat mange arbejdspladser, der enten begår fejl eller bevidst forsøger at snyde. Derfor er der behov for en stærk og vedvarende indsats mod social dumping”, siger skatteministeren.

I den fælles myndighedsindsats er der fokus på at kontrollere arbejdspladser inden for de brancher, hvor der erfaringsmæssigt er størst risiko for social dumping. Det gælder særligt byggebranchen, servicebranchen og det grønne område samt en række øvrige brancher, fx autoværksteder og ejendomsudlejning.

Læs mere om indsatsen mod social dumping her.

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk