Gå til indhold

Mange danske streamere glemmer at indberette deres indkomst til skattevæsenet

Siden 2022 har Skattestyrelsen opdaget fejl i 8 ud af 10 kontroller af danske streameres skatteangivelser. I alt er der udsendt ekstra skatteopkrævninger for ca. 3,8 mio. kr.

Flere danske streamere på platforme som Twitch og YouTube glemmer at indberette deres indtægter til Skattestyrelsen. Nye tal fra Skattestyrelsen viser, at der findes fejl i ca. 8 ud af 10 tilfælde, hvor streameres indtægter bliver gennemgået. Det er derfor vigtigt, at streamere husker at oplyse alle deres indtægter, uanset om de kommer fra donationer, abonnementer eller reklamer.

Streaming er en relativt ny indtægtskilde, og derfor kræver det ofte ekstra vejledning fra skattevæsenet for at sikre, at alle regler bliver overholdt.

”Vi ser en ny type økonomi vokse frem med streaming og andre digitale platforme, og  flere og flere danskere tjener penge på nye måder. Det er en positiv udvikling, men selvfølgelig skal det oplyses, hvor indtægterne kommer fra. Derfor arbejder Skattestyrelsen med at vejlede brugerne og på at gøre det nemmere for streamere at forstå deres skattepligt. For i sidste ende er det selvfølgelig den enkeltes ansvar at sikre, at alt bliver indberettet korrekt, så man betaler den skat, man skal til fælleskassen,” siger skatteminister Rasmus Stoklund.

I perioden fra 2022 til og med første halvår af 2024 har Skattestyrelsen afsluttet 98 kontroller af udvalgte streameres indtægter fra Twitch. I ca. 80 pct. af kontrollerne er der foretaget en regulering af streamerens skatteangivelse, og i alt er der udsendt ekstra opkrævninger for ca. 3,8 mio. kr. Som supplement til kontrolindsatsen arbejder Skattestyrelsen løbende på at vejlede borgerne bedre. Derfor igangsætter Skattestyrelsen ultimo 2024 en vejledningskampagne målrettet indholdsleverandører på sociale platforme. Kampagnen skal øge kendskabet til reglerne og få flere til at indberette korrekt.

Læs mere om kontrollen mod kontrollerne med streamingplatformen her. 

Læs mere om Skattestyrelsens kontroller med digitale arbejdsplatforme her.

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk