11-04-2024

Næsten 3.000 har benyttet hjælpelinje om spilafhængighed
Siden 2019 har spillere, pårørende og fagpersoner haft mulighed for at kontakte Spillemyndighedens hjælpelinje StopSpillet for at få råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed. Hjælpelinjen har modtaget knap 3.000 henvendelser, hvoraf halvdelen kommer fra spillerne selv, mens 40 pct. kommer fra bekymrede pårørende.
”StopSpillet er et vigtigt værktøj i indsatsen mod spilafhængighed. De nye tal viser, at hjælpelinjen bliver brugt flittigt. Det glæder mig, for det er vigtigt, at der er et sted, hvor man kan søge hjælp. Det gælder, uanset om man selv spiller eller er en bekymret forældre,” siger skatteminister Jeppe Bruus.
Mange opkald viser tegn på pengespilsproblemer
Når man kontakter StopSpillet, sidder uddannede rådgivere klar ved telefonen til at hjælpe med at afklare, om personen har et problematisk forhold til pengespil. Det gør de blandt andet gennem en grundig samtale og en screening. Gennem screeningen afdækkes spillerens problemer med pengespil på en skala fra 0 til 9. En score på 4 eller derover viser, at der er tegn på spilproblemer.
Spillemyndighedens statistik viser at de spillere, der ringer ind, i gennemsnit scorer 5,94 på denne test. Derfor er Anders Dorph, direktør i Spillemyndigheden glad for, at de kontakter hjælpelinjen:
”Det viser jo i høj grad, at StopSpillet har en berettigelse, og at mange af dem, der kontakter os, rent faktisk har brug for os og får hjælp til at komme videre. Jeg er glad for, at vi har et tilbud til alle, der enten har problemer med spil, kender nogle, der har, eller bare gerne vil have en afklaring,” siger Anders Dorph.
StopSpillet er en uvildig, national hjælpelinje om spilafhængighed. Den bemandes i hverdagene fra kl. 9:00 – 21:00 (fredag 9:00 – 17:00). Ved telefonerne sidder professionelle rådgivere klar til at hjælpe.
Læs mere om StopSpillet i publikationen her.
Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk