Gå til indhold

Nyt krav om spilkort: Regeringen strammer reglerne for salg af væddemål i kiosker

Regeringen lancerer nu et krav om et såkaldt spilkort, der skal beskytte unge og spilafhængige, når de spiller på væddemål i kiosker og andre fysiske butikker. Spilkortet skal også forhindre, at pengespil bruges af kriminelle til hvidvask og matchfixing.

Et nyt spilkort skal stille en række krav til de væddemål, som kan købes i kiosker og andre fysiske butikker. Spilkortet skal bruges, hver gang man vil købe et væddemål på for eksempel en fodboldkamp. Det skal blandt andet sikre, at unge under 18 år ikke får lov til at købe væddemål, og det skal beskytte spilafhængige og andre med spilproblemer. 

”Der er behov for at stramme reglerne på spilområdet. Mange danskere – især unge mænd – har problemer med spil, og det har ofte store konsekvenser for dem selv og deres familier. Som et første initiativ lancerer regeringen nu spilkortet. Det er målretttet væddemål, da det er her problemerne med spilafhængighed er størst og flest,” siger skatteminister Morten Bødskov. 

Med spilkortet vil det blive tjekket, om spilleren frivilligt har udelukket sig selv fra pengespil, inden spillet kan købes. Det bliver også tjekket, om spilleren har overskredet den forbrugsgrænse, som spilleren selv har fastsat. 

Udover at beskytte udsatte spillere skal spilkortet gøre det vanskeligt at bruge væddemål til kriminelle formål som hvidvask af penge og matchfixing. 

”Med spilkortet gør vi op med muligheden for at spille anonymt på blandet andet fodboldkampe. Vi stikker dermed en kæp i hjulet på de kriminelle, der bruger denne spiltype som middel til fx at vaske penge hvide. Med spilkortet skal de registrere sig, uanset hvor små beløb de spiller for, og data om deres spil bliver analyseret og indberettet til myndighederne, hvis det virker mistænkeligt,” siger skatteminister Morten Bødskov. 

Spilkortet forventes at træde i kraft den 1. januar 2022. 

Læs regeringens oplæg her

Læs Spillemyndighedens tre seneste publikationer om spilforbrug og spilproblemer her:

Hjælpelinje for spilafhængige får flest henvendelser fra unge mænd

Stadig flere danskere udelukker sig selv fra at spille

Den typiske onlinespiller er en ung mandPressekontakt: 
Skatteministeriets pressefunktion: 
Tlf. 72 22 23 24 
E-mail: presse@skm.dk