16-09-2021
Politibøder og sagsomkostninger bliver nu trukket fra lønnen
Hvis du har fået en bøde for at køre for stærkt, eller ikke fået betalt sagsomkostninger for en overstået retssag, så kan Gældsstyrelsen nu trække beløbet i din løn. Det sker lige nu for cirka 40.000 danskere.
”Når folk får en bøde, så skal den naturligvis betales. Det handler om vores allesammens retsfølelse. Rigspolitiet er en af de store offentlige kreditorer, og det er et vigtigt skridt, at vi nu har fået inddrivelsen af gæld til Rigspolitiet godt i gang i vores inddrivelsessystem,” siger skatteminister Morten Bødskov.
Gældsstyrelsen har siden 2020 haft mulighed for at inddrive gæld til Rigspolitiet som fx bøder og sagsomkostninger mere effektivt, efter politiet er blevet koblet til styrelsens nye inddrivelsessystem, PSRM.
Især i år er der kommet fart på inddrivelsen af gæld til Rigspolitiet i systemet. I den første halvdel af året har styrelsen inddrevet ca. 230 mio. kr. for Rigspolitiet i PSRM. I hele 2020 lød tallet på ca. 90 mio. kr. Altså næsten en tredobling på den halve tid.
”Gældsstyrelsen har arbejdet hårdt på at få gælden gjort klar til det nye system. Der er sendt mange tusinder af varsler om lønindeholdelse til skyldnere, og det gør mig rigtig glad, at den samlede inddrivelse af gæld til Rigspolitiet har fået et løft. Der er dog stadig en del gæld til Rigspolitiet, der skal flyttes til Gældsstyrelsens nye system, så vi hviler ikke på laurbærrene,” siger Morten Bødskov.
I alt har borgerne ca. 12,8 mia. kr. misligholdt gæld til Rigspolitiet. Heraf er omkring 5,3 mia. kr. nu flyttet til det nye it-system, mens 7,5 mia. kr. fortsat er til inddrivelse i Gældsstyrelsens midlertidige it-system, DMI.
I alt er mere end 500 ud af omkring 560 offentlige kreditorer blevet helt eller delvist tilkoblet Gældsstyrelsens nye inddrivelsessystem, PSRM.
Regeringen gennemførte i 2019 et eftersyn af skattevæsenets akutte it-problemer. Siden eftersynet har regeringen afsat ca. 2,7 mia. kr. mere til skattevæsenet, end der var lagt op til, da regeringen tiltrådte, og der er desuden igangsat et arbejde om en flerårig aftale for skattevæsenet. Det skal samlet set skabe ro om skattevæsenets økonomi og prioriteringen af ressourcer.
Læs faktaark her
Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk