Gå til indhold

Rigsrevisionen fjerner forbeholdet for statens skatter og afgifter

Rigsrevisionen fjerner efter 5 år forbeholdet for regnskabet for statens indtægter. Skatteminister Jeppe Bruus kalder det en milepæl i genopretningen af skattevæsenet.

I beretningen om revisionen af statsregnskabet for 2022 anerkender Rigsrevisionen Skatteforvaltningens håndtering af de udfordringer, som i en årrække har været med til at skabe usikkerhed om regnskabet for statens skatter og afgifter. Rigsrevisionen har taget forbehold for regnskabet for statens indtægter fem år i træk. Nu fjernes forbeholdet.

”Det er en milepæl for Skatteministeriet, at Rigsrevisionen nu fjerner sit årelange forbehold for regnskabet for statens indtægter fra skatter og afgifter. Sammen med en række andre positive resultater; udsendelse af ejendomsvurderinger, styrket offentlig gældsinddrivelse og markant styrkelse af skattekontrollen – så markerer det begyndelsen på en æra, hvor vi ikke først og fremmest skal bruge kræfterne på at løse problemer, men i stedet kan fokusere på at udvikle skattevæsnet”, siger skatteminister Jeppe Bruus.

Rigsrevisionen påpeger i beretningerne om statsregnskabet og statens forvaltning fortsatte udfordringer på gældsområdet - bl.a. i forhold til værdiansættelsen af den samlede offentlige gæld. Skatteministeriet fortsætter arbejdet med at løse disse problemstillinger.

Rigsrevisionen kritiserer desuden Skatteministeriets budgetstyring af it-projekter, hvor Skatteministeriet er i færd med at justere den eksisterende praksis vedrørende en række forhold.

Læs mere om § 38 her. Og om § 9 her.

Læs hele Rigsrevisionens beretning her. 

 

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk