Gå til indhold

Spillemyndighedens hjælpelinje har fået næsten 2.500 henvendelser om spilafhængighed

Spillemyndighedens hjælpelinje StopSpillet har fået knap 2.500 henvendelser siden 2019. Næsten 90 pct. fik debut med pengespil, før de fyldte 25 år.

Selvom aldersgrænsen for de fleste pengespil i Danmark er 18 år, viser tal fra Spillemyndighedens rådgivningslinje StopSpillet, at 50 pct. af spillerne havde prøvet at spille om penge, før de fyldte 18. Inkluderer man personer op til 25 år, ender tallet på 88 pct.

”Tallene underbygger, at jo tidligere man starter med at spille, jo større risiko har man for at udvikle et spilproblem. For mig står det helt klart, at vi har en stor udfordring med, at børn og unge bliver afhængige af at spille om penge. Det skal vi have gjort op med”, siger skatteminister, Jeppe Bruus.

En række internationale undersøgelser har tidligere påvist, at der er en klar sammenhæng mellem tidspunktet for introduktion til at spille om penge og risikoen for at få et problem med at styre det. I dag har næsten 500.000 danskere et spilleproblem i en eller anden grad.

”Jeg synes, at tallene viser, at der er behov for en service som Spillemyndighedens StopSpillet, som kan give råd og vejledning til spillere og deres pårørende. Det, at der er så mange, der er startet med at spille, inden de er 18 år, bekræfter mig også i, at vi som politikere og samfund har en vigtig opgave med at fortælle unge om de risici, der kan være, hvis man spiller for meget.”

Fokus på forebyggelse
I april 2023 afsatte et politisk flertal 4 mio. kr. til Spillemyndighedens indsats overfor spilafhængighed. Disse midler skal målrettes børn og unge samt forældre og undervisere, dels gennem en landsdækkende informationskampagne og dels gennem en national digital vidensplatform med fokus på pengespilsproblermer i netop denne målgruppe.

”Jeg er meget glad for, at vi har givet de her midler til at sætte endnu mere fokus på forebyggelse af spilafhængighed. Det bliver et godt og vigtigt supplement til det arbejde, som bl.a. Spillemyndigheden allerede udfører med oplæg på ungdomsuddannelser, efterskoler og i foreninger.”

Spillemyndigheden tilbyder gratis oplæg om sund spiladfærd. Oplæggene kan bookes via Spillemyndighedens hjemmeside.

Du kan læse Spillemyndighedens publikation om 'StopSpillet' her.

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk