Gå til indhold
Logo for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen

Statens overenskomstforhandlinger flyttes til nyoprettet Medarbejder- og Kompetencestyrelse

Respekt og dialog er nøgleord for skatteminister Morten Bødskov, der fremover har statens overenskomstforhandlinger under sig. Arbejdet forankres i en nyoprettet Medarbejder- og Kompetencestyrelse, der ud over arbejdet med statens overenskomstforhandlinger også får ansvar for fællesstatslige opgaver i forhold til arbejdsmiljø, kompetenceudvikling og ledelse

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen. Det er navnet på en ny central styrelse i staten, der i dag åbner dørene.

Styrelsen bliver fremadrettet ansvarlig for overenskomstforhandlingerne på det statslige område, der flyttes fra Moderniseringsstyrelsen.

”De offentligt ansatte på statens område gør en kæmpe indsats. Sammen med ansatte i kommuner og regioner er de motoren i velfærdssamfundet. Det glæder mig meget, at vi nu har den nye styrelse på plads, så vi kan kickstarte samarbejdet med de offentligt ansatte, faglige organisationer og arbejdsgiverorganisationer. Respekt og dialog er nøgleord for mig”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Oprettelsen af den nye styrelse sker som led i regeringens og forståelsespartiernes ønske om at styrke den danske arbejdsmarkedsmodel og ledelsen af den offentlige sektor. Ud over de statslige overenskomster får Medarbejder- og Kompetencestyrelsen bl.a. ansvar for statslige initiativer på arbejdsmiljøområdet, kompetenceudvikling samt ledelsesudvikling på tværs af staten.

”Det vigtigste brændstof for staten, når der skal leveres solid kvalitet for skattekronerne, er medarbejdere og deres kompetencer. Det er det benzin, den offentlige sektor kører på. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at vi har kaldt styrelsen, hvad den hedder. Medarbejdere, kompetencer, samarbejde, arbejdsmiljø, ledelse og udvikling. Det er her, fokus skal være”, siger Morten Bødskov. 

Den nye styrelse vil omfatte ca. 100 medarbejdere. Stillingen som styrelsesdirektør slås op snarest og forventes besat inden årets udgang.

 

Fakta: Medarbejder- og Kompetencestyrelsen

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen er en nyoprettet styrelse i Skatteministeriets koncern.

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen vil have ansvaret for forhandlinger på det statslige område relateret til den danske arbejdsmarkedsmodel, heriblandt overenskomstforhandlinger på det statslige område.

Styrelsen bliver desuden ansvarlig for bl.a. statslige initiativer på arbejdsmiljøområdet, udvikling af samarbejdsstrukturen i staten, opfølgning på Ledelses- og kompetencereformen, kompetenceudvikling af statens ansatte samt det statslige lederudviklingsprogram og kurser for ledere.

Kilde: Skatteministeriet