Gå til indhold

Lovindgreb i ”Jyske Bank sagen”

Debat om den såkaldte Jyske Bank sag

"Efter tilbagekomsten fra ferie, kan jeg konstatere, at der har været en del debat om den såkaldte Jyske Bank sag. Det har hele tiden været ToldSkats klare holdning, at de gældende regler ikke giver bankerne mulighed for at få fradrag for tab efter opkøb og annullation af egne aktier. Jeg kan naturligvis ikke udstede en garanti for, at ToldSkat vil vinde sagerne i Landsskatteretten. Men som minister kan jeg være med til at præcisere loven, når der er opstået tvivl herom, uanset hvor berettiget denne tvivl måtte være," siger skatteminister Svend Erik Hovmand.

"I det lys har jeg i dag bedt mine embedsmænd om at udforme et lovforslag, som vi fremsætter hurtigst muligt, hvor der skabes endegyldig sikkerhed for retstilstanden. Det ændrer som sådan ikke ved, at de eksisterende sager må finde deres løsning i klagesystemet," siger skatteministeren.

"Jeg vil godt understrege, at der ikke er tale om et skattehul. Men omtalen i pressen har tilsyneladende skabt en usikkerhed, som jeg ikke mener, vi kan være tjent med," fortsætter skatteministeren. Selv pengeinstitutter, som hidtil har afholdt sig fra denne form for skattetænkning, føler sig nu under pres for at prøve lykken.

Uenighed om fortolkningen af skatteregler er ikke noget særsyn. Skatteministeriet fører årligt ca. 300 retssager, og der verserer ca. 4000 sager i Landsskatteretten. Og sagerne er ofte kendetegnet ved en uenighed mellem skatteyderne og Skatteministeriet om reglernes fortolkning.

Den slags sager har stort set altid været noget, som hører under i første omgang det administrative klagesystem og derefter eventuelt under domstolene. Det gælder alle sager - store som små. Det er et sundt princip.

"Jeg vil godt bruge denne lejlighed til at advare imod, at enhver uenighed mellem skatteyder og skattesystemet om en lovs fortolkning bliver til et "skattehul", som kræver Folketingets involvering."

 

Kontakt: Ministersekretær Christina Faurby, 3392 4428