Gå til indhold

Skatteministeren tager ’PodKarsten’ rundt i Danmark

Tre byer får besøg af skatteminister Karsten Lauritzen, når han i maj og juni tager sit Facebook-koncept PodKarsten ud i landet. Målet er at åbne dialogen med skatteyderne og at tage et skridt på vejen til at genskabe tilliden til SKAT og skattesystemet.

Opdateret 6. juni 2016*

Danmark skal have et skattesystem, befolkningen har tillid til, og borgernes bekymringer skal tages alvorligt. Det er budskabet, når skatteminister Karsten Lauritzen i maj og juni drager på turné under navnet PodKarsten LIVE i Næstved, Aabybro og Svendborg.

Baggrunden for turnéen er, at SKAT har været gennem en række større sager i medierne. Det har slået skår i danskernes tillid til skattesystemet. Med rundturen til de tre byer vil skatteministeren tage en åben og ærlig dialog med danskerne om de store udfordringer, SKAT står over for.

"Set i lyset af det seneste års mildest talt uheldige sager på skatteområdet er det naturligt, at jeg stiller mig til rådighed for dialog med danskerne. På min officielle facebookprofil har jeg åbnet et digitalt forsamlingshus, hvor borgerne kan møde mig. Nu glæder jeg mig til at komme ud i landet og møde danskerne ansigt til ansigt og svare på deres spørgsmål", fortæller skatteminister Karsten Lauritzen.

Den 19. april lancerede skatteministeren videokonceptet PodKarsten på sin officielle Facebookprofil, "Skatteminister Karsten Lauritzen". Her får følgerne løbende mulighed for at stille spørgsmål om forskellige skattepolitiske emner. På PodKarsten-turnéen tager han det digitale forsamlingshus med sig ud i landet.

"Jeg har ingen illusion om, at tilliden til SKAT bliver genetableret med et fingerknips. Men jeg håber og tror på, at jeg ved at møde danskerne personligt kan tage et skridt på vejen til at få genskabt noget af den tillid, som SKAT har tabt den seneste tid", siger skatteministeren.

 

Programmet for skatteministerens tur rundt i Danmark:

Den 17. maj kl. 19-21 – Arena Næstved, Rolighedsvej 20, 4700 Næstved

Den 30. maj kl. 19-21 – Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, Søparken 2, 9440 Aabybro

Den 7. juni kl. 19-21 – Kulturhus Svendborg, Ramsherred 4, 5700 Svendborg

Der vil være mulighed for, at skatteministeren giver interviews både forud for og efter arrangementet.

*Oprindeligt var der programsat fire besøg rundt i landet. PodKarsten LIVE i Holstebro er desværre blevet aflyst.