Gå til indhold

Nyt ejendomsvurderingscenter skal arbejde videre med anbefalinger fra ekspertudvalg

Boligejerne skal have nyt et ejendomsvurderingssystem. For at nå i mål med opgaven er regeringen klar med et nyt ImplementeringsCenter for Ejendomsvurderinger.

Boligejerne kan se frem til et nyt ejendomsvurderingssystem, som skal give mere gennemsigtige og gennemskuelige vurderinger. Træfsikkerheden i Engberg-udvalgets prototype skal imidlertid forbedres, og nye problemer med systematisk overvurdering af billige ejendomme, som udvalget har dokumenteret, skal løses, inden danskerne kan få nye vurderinger.

Regeringen er klar med et nyt ImplementeringsCenter for Ejendomsvurderinger (ICE), som skal få vurderingerne helt i mål, udvikle beregningsmodel på andre områder end ejerboliger og se på mulige løsninger på den systematiske overvurdering af billige boliger.

"Udvalgets arbejde gør, at vi har et bedre fundament at stå på, nogle principper at arbejde ud fra og en prototype for ejerboliger med i maskinrummet," siger skatteminister Benny Engelbrecht.

"Vi trækker i arbejdstøjet med det samme. De nye vurderinger skal helt i mål, der skal udvikles beregningsmodel på alt fra sommerhuse til erhvervsejendomme, og så skal vi se på mulige løsninger på den systematiske overvurdering af billige boliger. Det er derfor, vi allerede nu er klar med et nyt implementeringscenter," siger Benny Engelbrecht. 

ICE oprettes som en særskilt projektorganisation i Skatteministeriet. Implementeringscentret kommer til at trække på eksterne specialister i statistik mv. og får bl.a. til opgave at udvikle et nyt it-system og forberede forslag til ny vurderingslov.

ICE skal bl.a. løse følgende opgaver:

  • Afklaring af juridiske forhold og udarbejdelse af forslag til ny vurderingslov.
  • Videreudvikling af beregningsmodel for ejerboliger samt udvikling af model for beregning af grundværdier, sommerhuse og erhvervsejendomme mv.
  • Udvikling af it-system til understøttelse af ejendomsvurdering i SKAT.
  • Tilrettelægge ny ejendomsvurderingsorganisation, herunder tilvejebringe de nødvendige kompetencer og ressourcer.

 

Læs også:

Danskerne skal have gennemsigtige og gennemskuelige ejendomsvurderinger