Gå til indhold

Eksperterne

Der er tilknyttet fem eksperter til Skatteøkonomisk Netværk.

Fra Københavns Universitet

Professor Claus Thustrup Kreiner

Professor Claus Thustrup Kreiner har mange års forskningserfaring indenfor såvel skatteøkonomi som andre fagområder. Han underviser blandt andet i faget Public Finance på Københavns Universitet og er i redaktionen af det internationale tidsskrift Journal of Public Economics. Claus Thustrup Kreiner var medlem af den seneste Skattekommission og har også været i formandskabet for De Økonomisk Råd (vismand).

Professor Søren Leth Petersen

Professor Søren Leth Petersen beskæftiger sig blandt andet med opsparingsadfærd, mikroøkonometri og skatteøkonomi. Søren Leth Petersen har tidligere været beskæftiget i Amternes og Kommunernes Forskningsinstitut og i Danmarks Statistik, og var medlem af Ekspertudvalget om ejendomsvurdering.

Lektor Niels Johannesen

Lektor Niels Johannesen beskæftiger sig med forskningsområderne international beskatning, skatteplanlægning, skatteunddragelse, beskatning af multinationale virksomheder og beskatning og regulering af den finansielle sektor. Efter at have afsluttet sin ph.d. arbejdede Niels Johannesen i en kort årrække i Finansministeriet og som skatterådgiver i PWC i Luxembourg, inden han skiftede tilbage til Københavns Universitet.

Fra Skatteministeriet

Chefrådgiver Niels Kleis Frederiksen

Niels Kleis Frederiksen er økonom fra Københavns Universitet og har mange års erfaring med praktisk skattepolitik. Inden Niels Kleis Frederiksen blev chefrådgiver i Skatteministeriet, har han været kontorchef i Finansministeriet. Han har ligeledes være ekstern lektor på Københavns Universitet i en årrække.

Kontorchef i Skattestyrelsen Søren Pedersen 

Søren Pedersen er kontorchef i Skattestyrelsen i et kontor, der analyserer skatteydernes regelefterlevelse. Siden sin ansættelse i 2004 i Skatteforvaltningen har Søren Pedersen arbejdet med analyser af regelefterlevelsen. Inden da arbejdede han 10 år i Rockwool Fondens Forskningsenhed bla. med analyser af sort arbejde. Søren Pedersen har deltaget som ekstern ekspert i en række internationale sammenhænge for IMF, EU Kommissionen og UK National Audit Office.